fbpx

Dédiszony!?

Nálatok is előfordul(t már)? Nyugtassatok meg, hogy igen!

A kisasszony teljesen ki van borulva a dédiktől. Azaz pontosabban inkább csak a két dédimamától. Dédipapával igazi nagy haverság van. Oké, persze, a helyzet idővel javul a dédimamáknál is és néha, valamilyen csoda folytán megússzuk a rémült ordítást, de általában inkább nem. Miért csinálja ezt a gyerek?

Alapvetően barátságos az emberekkel, a boltban, az utcán gyakran mosolyog és integet akár a szimpatikus idegenek is. A család tagjairól nem is beszélve, imádja a nagyszülőket, rokonokat. Ugyanakkor szinte minden egyes alkalommal mikor meglátja a dédiket kétségbeesett sírásba kezd, de minimum hozzánk vagy a nagyszülőkhöz menekül. Aztán néhány perc múlva a krízis enyhül, már nem sír, csak szigorúan méregeti a dédit, majd még egy kis idő elteltével már önfeledten játszanak, sőt “kirándulnak” is a dédivel a másik szobába Anya és Apa nélkül.
Miért kell akkor mégis ez a kezdeti döccenő?
Mindent kipróbáltunk már: dédimama levette a szemüveget, mert biztos csak attól fel. – Hát nem!
Dédimama csak halkan, mosolyogva közelített, mert biztos túl hangos és attól ijedt meg a pici. – Ez sem nyert!
Dédimama nem próbálta meg rögtön az elején kivenni a csöppséget a szülők kezéből, mert biztos annak nem örül. – Tévedtünk.
“Nagyon kicsi még, később, amikor már megismeri majd, biztosan jobb lesz!” – mondtuk. – Ám ez sem jött be.
Több ötletünk a tudomány jelenlegi állása szerint nincs és a harci helyzet továbbra is fennáll. Szerintetek létezik Dédiszony? Ti tapasztaltatok hasonlót? Esetleg a saját gyermekkorotokból vannak emlékeitek? Mi lehet az oka?
És persze várjuk a pozitív ellenpéldákat is, itt kommentben, vagy írhattok üzenetet is a Facebookon! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Szeretnéd felírni valahova a teendőid, az ünnepeket, határidőket, a gyermeked első szavait vagy a hold aktuális állását? Sőt, legjobb lenne, ha ez mind egy helyen lehetne? Akkor a naplóinkat és kiegészítőinket Neked találtuk ki!

Nézz szét a shopban!