Rólunk

A MomsDoHaveTime azért jött létre, hogy közösséget építsen.

Anyukák közösségét, akik lehetnek akár jó anyák, rossz anyák (jelentsen is bárkinek bármit ez a két rendkívül relatív kifejezés), bio anyák, öko anyák, modern anyák, dolgozó vagy “otthonmaradó” anyák, nagyvárosi vagy vidéki anyák, anyák egyedül vagy anyák párral, egygyermekes anyák vagy éppen többgyermekes és a sor még hosszan folytatható, de a lényeg egy: mindig fordítanak elegendő, minőségi időt és figyelmet a gyerekeikre, ugyanakkor magukat sem fosztják meg néha az “énidőtől”, hiszen pontosan tudják, hogy olykor erre is szükség van ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, s a napi stresszt ne azokon vezessék le, akiket a legjobban szeretnek.

Sokszor hallunk Anyukákat kiégve panaszkodni, hogy ki sem látszanak a házimunkából és semmire nincs idejük. De mind közül a legrosszabb, mikor a gyerek kapja meg: “Anya most nem ér rá(d)”. Az ilyen mondatok, az ilyen hozzáállás elkerülése miatt jött létre ez az oldal, s éppen ebből született meg a MomsDoHaveTime elnevezés is, ami szabad fordításban annyit jelent, hogy az Anyukáknak igenis van ideje. Nem állítjuk, hogy nincsenek nehezebb napok. Sőt, talán nem árulok el nagy titkot: mindenkinél vannak! Még annál is, akinek a közösségi oldalai csak a széppel és a jóval vannak tele. A hangsúly a hozzáálláson van és erre szeretné felhívni a figyelmet a MomsDoHaveTime, hogy a gyereknevelést ne teherként, ne a napi rutin részeként éljétek meg. S legfőképpen sose felejtsétek el, hogy a legnagyobb ajándékot kaptátok az élettől, mikor a kisbabátok megszületett, hiszen sajnos ez nem mindenkinek adatik meg, s vannak, akiknek hosszú, küzdelmes utat kell bejárnia ehhez. Éljetek meg minden pillanatot és legyetek hálásak minden egyes nap, még akkor is éppen úgy érzed, hogy Neked van a legnehezebb dolgod a világon. (Két mantra erre az esetre, ami segíthet: 1. Csak idő kérdése és elmúlik ez az érzés. 2. Nem vagyok egyedül, rajtam kívül éppen több száz Anyuka gondolja ugyanezt. 🙂 )

Hiszünk abban, hogy minden elhatározás kérdése, s hogy mindenkinek arra van ideje, amire igazán szeretné. Sőt nem is igazán arról szól ez, hogy van-e ideje, hiszen egy nap mindenkinek 24 órából áll, hanem arról, hogy mire/kire szánja és hogyan osztja be ezt az időt.

A küldetésünk tehát, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mennyi mindenre van ideje egy Anyukának (amellett, hogy Anyuka), amit talán észre sem veszünk, vagy csak a napi rutin részének tekintjük.

Ha Te is olyan Anyuka vagy, aki tud azonosulni ezzel a szemléletmóddal, esetleg úgy érzed, hogy kellene még egy kis inspiráció, hogy ilyen legyél, ITT A HELYED!

Csatlakozz a MomsDoHaveTime közösségéhez Facebookon, Instagramon és Pinteresten is!